Rekruttering og employer branding

En rekrutterings- og employer branding video der inspirerer

Nogle vil måske mene at videoen fra Vertica er uklar – i vores verden er den så klar som Nordstjernen på en kold februar aften. Den er klar fordi Vertica på et minut og 24 sekunder motiverer, inspirerer og provokerer nye tanker – frem for at producere den sædvanlige række af uendelige standardiserede krav, som får de fleste kandidater til at dukke nakken og kigge i en anden retning.

Hvor er det dog befriende, når en innovativ virksomhed først og fremmest kigger på mennesket, passionen og energien. Mange virksomheder ville få langt mere ud af deres rekrutteringer og deres kommende medarbejders potentiale, hvis de lod jobbeskrivelsen stå mere åben. Skabelonen og indholdet kunne i et vist omfang skabes i samspil med den nye medarbejder og dennes stærke sider.

Videoen er ligeledes blottet for uddannelsessnobberi – Det undrer os hvorfor stillingsannoncer til stadighed påklistres relativt høje uddannelseskrav uanset om der søges en kundeservicemedarbejder, kontorassistent eller en receptionist. I generaliststillinger ser vi først og fremmest om kandidaten besidder læringsparathed og evnen til at absorbere kompleksitet frem for en egentlig akademisk titel.

Mange undersøgelser viser hvor uendelig lidt erfaring reelt betyder for en succesfuld ansættelse i generaliststillinger, i modsætning til hvor vigtig motivationen er.

Virksomheder laver sterile jobopslag

Virksomheder der arbejder reaktivt på hælene med HR, kigger ofte på et akut behov som skal løses. Herefter produceres eller genbruges et stillingsopslag der i mange tilfælde er lige så sterilt som en indlægsseddel i en æske Panodil, helst med en lang række krav til uddannelse og erfaring.

Samtidig med at personligheden skal indeholde alle 4 personlighedstyper i DISC profilen. Netop denne mangel på menneskelig og professionelt nærvær og indsigt skræmmer i høj grad de kandidater væk, som  kunne bidrage til en high performancekultur gennem indsigtsfuldhed, nysgerrighed og et innovativt mind-set. 

Mange virksomheder klager desuden over at kandidater genbruger eller skriver for generelle ansøgninger, men fejler selv med at skrive de kreative og motiverende stillingsopslag, der skal inspirere kandidaterne til en spændende ansøgning.

Det perfekte match findes ikke – det skabes

Hvilke tanker går igennem dit hoved, når du ser et datingprogram og en medvirkende har en alenlang liste til den kommende partner? Chancen for at nå i mål er temmelig spinkel …… og når de så alligevel forsøger, bliver det på baggrund af en række kompromisser frem for passion og optimisme, hvilket helt vilkårligt fører til mange skuffelser den første tid.

Overført til jobmarkedet kan dette kan måske også være en del af forklaringen på, at ca 24% af nyansatte i Danmark har opsagt deres stilling inden for 12 måneder.

Som rekrutteringsbureau ser vi ofte, at virksomheder søger efter den perfekte kandidat til en stilling. De findes desværre ikke. Men det gode match kan opnås hvis virksomheden eller organisationen og kandidaten læner sig mod hinanden i en fælles forventning og ønske om at skabe et spændende og motiverende indhold i stillingen som passer med kandidatens kompetencer og kvalifikationer……. og ikke mindst drømme. 

Share this post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lifts & Automatic Doors Company